ewebshop succesverhaal

Een nieuwe webshop voor timmerfabriek Woodwork

Eigenaar Kevin van Woodwork Voorschoten ontwerpt en maakt zeer mooie tuin- en terrasmeubels van puur hout.  In november 2021 zocht Kevin op internet naar een nieuwe webshop. Al snel zag hij door de bomen het bos niet meer tot zijn oog op Duodor Websites viel. Wat hij zag sprak hem aan en dus nam hij contact op. Duodor Websites deed Kevin een goed aanbod. Wij maken alles op maat, zorgen dat het werkt en jij blijft lekker timmeren. Het resultaat ziet u op www.woodwork-voorschoten.nl

Behalve een goed werkende shop zijn er natuurlijk vooral veel bezoekers en klanten nodig. Hoe Duodor die aangebracht heeft en met welk resultaat leest u hieronder op deze pagina. Meer informatie en details staan in de Woodwork PDF die u gratis kunt aanvragen.

 

webshop woodwork voorschoten
Cuby Pandosa Business

webshop succesverhaal

Onze aanpak voor Woodwork Voorschoten

Dankzij de goede vindbaarheid van Duodor Websites heeft Kevin van Woodwork Voorschoten ons gevonden. Zonder die goede Google ranking positie had Kevin Duodor Websites niet gezien. Hij zocht een goede websitedesigner die ook goedkoop is. Google zette Duodor Websites terecht bovenaan in de gratis organische zoekresultaten. Kevin bezocht de website van Duodor en besloot ons te bellen.

Kevin zei dat hij graag een webshop zou willen openen maar geen idee had wat daar allemaal bij komt kijken en wat dat kost. Ons aanbod was heel eenvoudig. Jij bent goed in timmeren en wij in webshops bouwen, dus zeg maar wat je graag zou willen en dan maken wij precies dat. Kevin wilde een webshop en website met een robuust, sterk en stoer design, precies zoals de meubels die hij zelf maakt.

Duodor Websites ontwierp eerst het logo. We maakten een paar concepten en stuurden die op. Kevin’s keuze was ook onze keuze, letterlijk een spijker op de kop. Twee hamers vormen samen met de spijker een stier. Je moet goed kijken om het te zien want in het uiteindelijke logo is dit effect heel subtiel verwerkt. Een sterk merk heeft een sterk logo nodig. Missie geslaagd.

Logo design woodwork voorschoten
Logo design woodwork voorschoten
Huisstijl design woodwork voorschoten

Daarna ontwierpen we de huisstijl met de kleuren die Kevin graag wilde. Daarbij hielden we goed rekening met de doelgroep, de klanten die straks de winkel bezoeken. Een goed design brengt sfeer en imago. Wanneer bezoekers het een mooie en fijne winkel vinden worden het eerder klanten. Met een zwarte in plaats van witte achtergrond is dat heel lastig. Alle webwinkels zijn wit en dat is niet voor niks. Woodwork koos voor zwart. Duidelijk anders en absoluut even mooi, misschien wel mooier. Zwart is ook veel energiezuiniger dan wit en ook dat speelt mee. Al het hout van Kevin is duurzaam en gecertificeerd. Met zwart laten we zien dat alles telt als het gaat om duurzaamheid. Zwart is het nieuwe groen.

Nu het logo en de huisstijl klaar zijn kan bouwen beginnen. De installatie en het inrichten van de website en winkel gaat tegenwoordig heel snel en dat scheelt dus veel tijd. Ook het aanbrengen van het design en huisstijl gaat dankzij nieuwe software veel sneller dan een paar jaar geleden. Tegenwoordig werken we met Visuele Editors en Builders die veel opties hebben. Het inrichten van het winkelsysteem en het aansluiten op o.a. Ideal gaat al bijna net zo snel. Het meeste werk is het invoeren van alle klant- en productgevens en zorgen voor een goede structuur. Daarna is het een kwestie van de winkel vullen, testdraaien en live gaan. Zodra het bouwen klaar is kan het echte werk, zorgen dat mensen de winkel ook makkelijk vinden, beginnen.

Webshop design woodwork voorschoten
SEO en SEA voor woodwork voorschoten
Statistieken voor woodwork voorschoten

De belangrijkste bron is natuurlijk Google, goed voor ruim 90% van alle zoekopdrachten in NL en BE. Daarnaast zijn Facebook en Insta belangrijke kanalen. Door de pagina’s en de producten te voorzien van de juiste trefwoorden kan een zoekmachine deze vinden. Dat is echter niet meer genoeg voor een hoge ranking, een plek op de eerste tot derde pagina. Verder kijken de meeste mensen niet dus daar moet je gewoon tussen staan. Met onze SEO3 en SEA aanpak kreeg Woodwork binnen enkele weken een steeds hogere ranking. Mensen vonden de shop. Dat zorgde weer voor een hogere ranking en zo klommen we stapje voor stapje omhoog. Woodwork staat er nu tussen.

De eerste bestelling was al snel binnen en vanaf dat moment kwam het goed op gang. Behalve bestellingen ontving Kevin ook veel meer offerte aanvragen en telefoontjes. Eind februari loopt het al als een trein en het seizoen voor tuin- en terrasmeubilair moet nog beginnen. Dat hebben we bewust zo gedaan want als het voorjaar eenmaal begint is het te laat om nog aan de ranking te werken. Woordwork kan het mooie weer rustig afwachten en ondertussen vertellen wij de bezoekers dat “als ze slim zijn, ze nu bestellen i.v.m. de verwachte lange levertijden bij een koopgolf”. Dan ontvang je ook nog 20% extra korting. Ook deze prikkel helpt mee om de bezoeker als nieuwe klant te verwelkomen. Een goede CTA (call-to-action) om de conversie te verhogen.

De Woodshop van Kevin heeft behalve de domeinnaam en hosting geen maand/jaar kosten. De winkel kost dus 0 euro per jaar. Het extra beheer en onderhoud door Duodor kost een klein bedrag per jaar. Daarvoor doen wij de updates, back-ups en support. De winkel runnen en alle bestellingen verwerken gaat grotendeels automatisch. Facturen en pakbonnen worden door het systeem gemaakt en alle omzet en bezoekersdata wordt keurig bijgehouden. Producten zijn makkelijk en snel te plaatsen en te bewerken. De webshop is gekoppeld aan Google Analytics, Ads, Shopping en Google Site Kit. Ook deze services zijn gratis in gebruik. Kevin heeft eenmalig geïnvesteerd in een complete turn key shop en daarna in SEO en SEA. Het resultaat is een goed lopende en winstgevende webshop binnen een paar maanden tijd. Hoeveel Kevin betaalt heeft vertellen wij u graag persoonlijk. Een stuk minder dan u waarschijnlijk zou verwachten.

Gemiddeld is Duodor ruim 45% goedkoper met een professionele webshop dan andere top 10 aanbieders.

Flyer met OR code design woodwork voorschoten
Cuby Pandosa Business
Webshop design woodwork voorschoten

Download de Website Checklist

Download de gratis Website Checklist

Vul uw gegevens in en ontvang direct de link om de PDF te openen en/of te downloaden. Met het aanvragen van de checklist ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Website Checklist downloaden

Cuby Pandosa

Email

info@duodor.nl

Telefoon + Whatsapp

06 53 30 65 21

Videobellen

maak afspraak

Ontmoet ons! Maak een afspraak

Adres

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer

bezoek alleen op afspraak

open Google Maps

Naast het NS station en gratis parkeren

h

Alg. vw. Duodor

KvK

65635906

Gezocht: (aankomende) webdesigner & SEO specialist

Lijkt het je leuk om als webdesigner en/of SEO en SEA  specialist aan de slag te gaan? Duodor Websites zoekt enthousiaste mensen die graag zelfstandig werken maar wel bij een leuk en inspirerend bedrijf. Je hoeft geen ervaring met website techniek te hebben maar wel affiniteit met design & online marketing software. Je moet het vooral willen leren en leuk vinden om te doen. Je krijgt gerichte trainingen om je werk goed te kunnen doen. Motivatie is belangrijker dan kennis en opleiding.